We nemen je mee in het verhaal achter een bijzondere woning, waarin contrast en harmonie perfect samenkomen.

Deze woning heeft niet de ambitie om aan de buitenkant op te vallen; het is een huis dat je pas écht leert kennen wanneer je binnenstapt. Wat van buiten een ingetogen en discrete architectuur lijkt, ontvouwt zich binnen tot een dynamisch en gelaagd geheel.

Bert Engelen, de architect, benadrukt het subtiele verschil tussen de buitenkant, die eenvoudig en passend is binnen de omgeving, en de binnenkant, waar de woning tot leven komt. Het glazen zijgevelontwerp, geïnspireerd op een serre, zorgt voor een speelse lichtinval en voegt karakter toe zonder te overdrijven. Achteraan toont de woning haar ware complexiteit met verschillende niveaus en ruimtes die zich moeiteloos in elkaar laten overvloeien.

De wintertuin speelt een essentiële rol als thermische buffer tussen binnen en buiten, maar fungeert ook als een filter tussen verschillende werelden. Hier wordt de overgang tussen de natuur en de leefruimtes vloeiend en natuurlijk, met oog voor comfort en functionaliteit.

Door het gebruik van splitlevels blijft er altijd een verbinding tussen de verschillende woonfuncties – van keuken en woonkamer tot slaap- en werkruimtes. Deze ontwerpkeuze zorgt niet alleen voor interactie tussen de bewoners, maar ook voor een vloeiende overgang tussen binnenruimtes en de tuin. Dit alles is uitgevoerd in eenzelfde materiaal, waarbij beton de basis vormt om rust en eenheid te creëren.

De keuze voor koele materialen zoals beton wordt gecompenseerd door warme, natuurlijke houtaccenten. Een doorlopende kastenwand van verschillende houtsoorten verbindt de keuken met de dressing en zorgt voor warmte en persoonlijkheid in het interieur. Hier komt het beste van twee werelden samen: de balans tussen esthetiek en functionaliteit.

Met neutrale tinten en basismaterialen als beton en hout, biedt deze woning een tijdloze en aanpasbare basis. Ieder gezin kan zijn eigen kleur en karakter toevoegen, wat dit huis niet alleen een thuis maakt, maar een canvas voor persoonlijke invulling.

Stap binnen en ervaar de woning in al zijn dimensies – een ruimte waar esthetiek, functionaliteit en connectie elkaar versterken.

Wil je in de toekomst meer verhalen lezen en op de hoogte blijven van ons nieuws? Schrijf je dan in om het Immodôme Magazine per mail te ontvangen!

Stories