Een exclusieve rondleiding door de indrukwekkende renovatie van de herenwoning 'Huis Tielen'. In deze video neemt Ilze Quaeyhaegens van Cuypers & Q architecten ons mee achter de schermen van dit bijzondere project. Ontdek hoe authentieke charme en hedendaags design samenkomen in een harmonieus geheel.

In deze video neemt Ilze Quaeyhaegens van Cuypers & Q architecten ons mee door de prachtige renovatie van de historische woning Thielens. Ilze vertelt:

“Panden zoals dit zijn schaars; met een rijke geschiedenis, vol verhalen en gebeurtenissen, en met zoveel originele elementen die bewaard zijn gebleven, ondanks dat het niet beschermd is. Gebouwd door architect Thielens in 1904, in een eclectische stijl, was het slechts de tweede bouwaanvraag die in deze wijk werd vergund. Later werd de woning gekocht door architect Jos Smolderen, medeontwerper van de iconische Boerentoren en hoofdarchitect van de Wereldtentoonstelling in Antwerpen in 1930."

“Panden zoals dit zijn schaars; met een rijke geschiedenis, vol verhalen en gebeurtenissen, en met zoveel originele elementen die bewaard zijn gebleven, ondanks dat het niet beschermd is.”

Eigenares Karen gaat verder:

"Jan en ik kochten de woning aan met het doel om de oorspronkelijke ziel ervan terug te brengen, en dat is ons gelukt. We gingen op zoek naar de prachtige originele elementen zoals de haard en glas-in-loodramen. Op de benedenverdieping werd een grote open ruimte gecreëerd, waarbij de keuken volledig deel uitmaakt van de woning. Een lang, elegant zwembad loopt door naar een overdekte patio aan de achterkant. Twee bomen stonden centraal in de tuin, en het dak heeft een grote opening om deze bomen ruimte te geven. De verbinding met de natuur maakt het een heerlijke plek om te wonen en te genieten.”

“De verbinding met de natuur maakt het een heerlijke plek om te wonen en te genieten.”

Benieuwd naar dit gerenoveerd eigendom boordevol karakter en historiek? 

Immodôme deelt met trots dat wij dit buitengewoon pand aanbieden.

Lees hier verder en contacteer ons gerust!

Wil je in de toekomst meer verhalen lezen en op de hoogte blijven van ons nieuws? Schrijf je dan in om het Immodôme Magazine per mail te ontvangen!

Stories