Benieuwd in welke context brutale kracht en stevige materialen hand in hand gaan met spontaniteit, gezelligheid en intimiteit? Wij laten architect Paul Schellekens graag aan het woord, in én over één van zijn eigen creacties: Een in 1975 ontworpen architectuurwoning, aangeboden door Immodôme.

Paul Schellekens, hoogleraar en winnaar van de 'Prijs van Rome', was als jongere enorm gefascineerd in de brutalistische architectuur en zat in die tijd op de juiste plek in een Turnhouts architectenbureau die de richting volledig omarmde. Het typeerde die periode dat de jongere bureau's in Turnhout volledige carte blanche kregen van hun opdrachtgevers.   

Zijn fascinatie voor het brutalisme kwam voort uit de gezelligheid, maar evengoed de kràcht die er uit deze architectuur voortkomt. Een spontane 'er moet niets'-sfeer typeert volgens Schellekens deze stijl en de woning te Beerse straalt dit volledig uit.

De woning in Beerse, ontworpen door arch. Paul Schellekens himself, is een mooi voorbeeld van de brutalistische architectuur. Baksteen en beton, twee kordate materialen die de geweldig brutale kracht typeren, zijn zowel binnen als buiten deze woning gebruikt. 

Deze materialen zijn lang niet de enige aanwezige moderne eigenschappen in de woning. Zo delen baksteen en beton samen met de ramen in het plafond, groen dat er naar wens vrij groeit en een draaitrap in vast tapijt, de hoofdrol in de inkomhal. 

“Intiem, brutaal en... gezellig.”

De sterkte van deze woning zijn de hoogteverschillen in de verschillende ruimtes. 

Dit creëert de nodige intimiteit en gezelligheid, wat men misschien niet meteen linkt aan de moderne architectuurstijl. Zo heb je een lager plafond met de werkhoek erboven, in de dagzithoek een vergezicht op de tuin en daarnaast de eethoek met de ronde raam.

Benieuwd naar deze architecturale parel op een uniek landgoed? 

Immodôme deelt met trots dat wij dit buitengewoon pand aanbieden.

Lees hier verder en contacteer ons gerust!

Wil je in de toekomst meer verhalen lezen en op de hoogte blijven van ons nieuws? Schrijf je dan in om het Immodôme Magazine per mail te ontvangen!

Stories